Vanaonud ostsid lapsed Siberist vabaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvi Mägi isakodu Ürglat meenutab Türi-Alliku kortermajade vahel veel vaid iidne kask. Kiri tema käes kutsub teda Kadriorgu roosiaeda presidendi vastuvõtule.
Elvi Mägi isakodu Ürglat meenutab Türi-Alliku kortermajade vahel veel vaid iidne kask. Kiri tema käes kutsub teda Kadriorgu roosiaeda presidendi vastuvõtule. Foto: Kaarel Aluoja

Elvi Mägi (80) sai Siberi vintsutusi tunda ja tühja kõhtu kannatada kuus aastat: 1947. aasta juulis pääses ta koos õe ja vennaga Eestisse tagasi. Sugulaste ja tuttavate hinnangul polnud selle ajaga laste pikkusele oluliselt lisa tulnud.

Täna kella 14ks on Tallinna presidendilossi roosiaeda oodatud paarsada 1941. aasta juunis küüditatut, teist sama palju nende eakate inimeste kaaslasi, et meenuta 75 aasta möödumist kurvast tähtpäevast.

«Vabariigi Presidendil ja proua Ieva Ilvesel on au paluda…,» on kirjas kutsel, mis potsatas ka Memento Järvamaa Üheduse juhatuse liikme Elvi Mägi Türi-Allikul asuva kodu postkasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles