Ajakirjanikud prognoosivad Ansipi valitsuse jätkamist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on reformierakonna kongress ja peaminister Andrus Ansip.
Pildil on reformierakonna kongress ja peaminister Andrus Ansip. Foto: Liis Treimann

Enamik «Aktuaalse kaamera» küsitletud Eesti juhtivaid ajakirjanikke leiab, et pärast riigikogu valimisi jätkab praegune Reformierakonna ja IRLi valitsus ning valitsusjuhina Andrus Ansip.

Küsimusele, mitu erakonda pääseb uude parlamenti, vastasid ajakirjanikud kõige sagedamini (71 protsenti), et neli parteid: Reformierakond, Keskerakond, Isamaa ja Res Publica Liit ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond, märkimisväärne hulk (23 protsenti)  ajakirjanikke leidis ka, et tänu tuntud sõltumatute kandidaatide lisandumisele õnnestub valimiskünnis ületada ka rohelistel, vahendas ERR Uudised.

Ajakirjanike hinnangul on kõige tõenäolisem, et valimiste järel jätkab valitsuses praegune Reformierakonna ja IRLi koalitsioon (60 protsenti).

Järgmise tõenäolise koalitsioonina prognoositi ka vana kolmikliidu taassündi, kuhu kuuluksid Reformierakond, IRL ja Sotsiaaldemokraadid (31 protsenti), oli ka neid ajakirjanikke (5 protsenti), kes leidsid, et uus valitsus moodustatakse ilma Reformierakonnata ehk IRLi, Keskerakonna ja sotside poolt.

Enamik ajakirjanikke prognoosib (91 protsenti), et valitsusjuhina jätkab ka pärast valimisi Reformierakonna esimees Andrus Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles