Arenda end julgeks ja tugevaks

Juuli Laanemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juuli Laanemets

Suvi on hea aeg mõtlemaks, milliseid enesearenguvõimalusi saaks sügisel kasutada – olgu see siis edasiõppimine kõrg- või ametikoolis, uue hobi või spordialaga alustamine või hoopis enesearengu kursused, mis suurendavad sotsiaalseid oskusi ja tõstavad enesehinnangut ning aitavad elus paremini hakkama saada.

Moreno Keskuse koolitaja ja psühholoogi Pille Isati sõnul on inimloomusele väga omane vajadus pidevalt areneda. «See ei ole tehislik protsess,» selgitas Isat. «Kui vaadata lapsi ja noori, siis nende meel, intellekt ja keha arenevad pidevalt. Enesetäiustamise kood peaks meis kõigis olemas olema.» Ta lisas, et eneseareng võib tähendada nii kooliskäimist ja õppimist kui ka näiteks mõnel kursusel osalemist. Samas areneme pidevalt ka teiste inimestega kohtudes, üritustel käies, lugedes ja oma hobidega tegeledes.

Mugavus muserdab

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles