Vanasadama kruiisialal avati õpilasfirmade müügipaviljon

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasfirmade müügilett
Õpilasfirmade müügilett Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal avati Tallinna Vanasadama kruiisialal õpilasfirmade müügipaviljon, et võimaldada Tallinnas peatuvatel kruiisituristidel edukaimate Eesti õpilasfirmade toodangut endale mälestuseks osta. 

Vanasadama kruiisialal kaubanduspinda opereeriva Eesti Suveniirid OÜ juhatuse liikme Paavo Pilve sõnul hakkavad õpilasfirmad kruiisialal müüma erinevaid tooteid, mis võiksid kruiisituristidele suveniirina huvi pakkuda. «Kuna kruiisialal on ostjateks ainult välismaised kruiisituristid, siis on müügipaviljonis toodete pakkumine noorte jaoks suurepärane võimalus testimaks oma toote ekspordipotentsiaali,» lisas Pilv, kes on ka õpilasfirmade programmi korraldava JA Eesti nõukogu liige.

Tallinna Sadama turundus-ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul rõõmustab sadam iga panuse üle, mis kruiisireisijate Tallinna külastusele lisaväärtust pakub. «Soovime oma kruiisialal pakkuda parimat ja kvaliteetseimat Eesti toodete valikut ning toetame hea meelega tootjaid, kellel võib rahvusvahelisele turule jõudmine olla keerulisem,» lisas Arro.

Kruiisialal müüki tulevatest õpilasfirmade toodetest on tuntuimad Spoony šokolaadilusikad, šokolaadimälumäng Magusad Küsimused, puidust ja kootud lipsud, aga on ka muid vahvaid suveniire graniidist telefoniümbristest vurrideni. Õpilasfirmade müügipaviljon kruiisialal jääb avatuks 30. septembrini.

JA Eesti on sihtasutus, mis juba 1992. aastast pakub ettevõtlus- ja majandusõpet koolides. JA Eesti õpilasfirma programm annab noortele riskivaba ettevõtluskogemuse ning teadmised ja julguse ettevõtja teed valida. Sel õppeaastal tegutseb Eesti põhi-, kesk- ja kutsekoolides rekordiliselt 297 õpilasfirmat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles