12 karmi tõde sõpruse kohta, mida 20ndates õppida

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Miks on see nii, et mõned sõprussuhted kestavad terve elu ja teised mitte? Sõbrad võivad põhjustada palju rõõmu või südamevalu, aga kindlasti jätavad nad su ellu kustumatu jälje.

Sõprust ei saa sundida, sõprussuhe on üks orgaanilisemaid ja õnnelikuks tegevamaid asju siin ilmas. Sõbrad on enamasti esimesed inimesed väljaspool perekonnaliikmeid, kellega luuakse mingi teistsugune, aga mitte vähem oluline side. Tõenäoliselt oleksid sa 20ndates teinud nii mõnegi asja teistmoodi, aga see aeg, mille veetsid oma sõpradega on unusamatu ja seda sa ei kahetse. Elite Daily kogus kokku 12 olulist asja, mida 20ndates sõpruse kohta õppida.

  1. Mälestused võivad kesta kauem kui sõprus

Keskmiselt on inimesel elus 396 sõprussuhet, aga ainult 33 nendest jäävad püsima. Erinevatel põhjustel kustuvad ja tuhmuvad osad suhted, mis mingil ajahetkel olid väga tähtsad ja elujõulised. Inimesed ja situatsioonid muutuvad, aga mälestused jäävad.

  1. Täiuslikkus on sõpruse vaenlane

Ära sea oma sõprade ideaale või standardeid, millele nad vastama peaksid. Need on illusioonid, mille purunemisel sa oma sõprades pettud. Eksimine on inimlik ja vahel me teeme haiget inimestele, keda me armastame. Mida andestavam sa oma sõprade suhtes oled, seda tolerantsemad on nad sinu vigade puhul.

  1. Erinevad sõbrad rikastavad sinu elu

On sõpru, kellele sa räägid oma unistusi ja ambitsioone, teisi, kellega arutad päevapoliitikat. Mõne sõbraga räägid uutest meigitoodetest, teistega avastad uusi linnu ja riike, mõnega jagad oma südamevalu ja teisega pead maha parimad peod. Sa õpid erinevaid sõprussuhteid väärtustama.

  1. Sinu sõprade õnn teeb sind õnnelikuks

Sa nutad oma sõprade pulmas, sest sa armastad ja hoolid neist. Sa armastad nende lapsi nagu need oleksid sinu ja rõõmustad, kui neil läheb hästi. Samuti tunned kaasa ja nutad koos nendega, kui neil läheb halvasti. See on inimlik empaatiavõime elada läbi seda, mida su lähedased tunnevad.

  1. Sõbrad võivad põhjustada südamevalu

Sõbrad võivad põhjustada kurbust ja südamevalu, sest alati on sul vähemalt üks sõprussuhe, kus sulle lüüakse nuga selga, kellegi poolt, keda sa arvasid, et on sulle truu ja siiras sõber. Aeg parandab haavad ja sa õpid eluga edasi minema.

  1. Loobu kadedatest sõpradest

Peab tunnistama, et sõprade hulgas on alati mõni selline, kes teeb su kohta inetuid märkusi, on natuke kade ja ei rõõmusta kunagi sinu saavutuste üle. See tuleb tavaliselt nende enda rahulolematusest oma elu suhtes. Kuigi sa tunned neile kaasa ja hoolid neist, siis sa pead sellistest inimestest lahti laskma. Uuringud on näidanud, et sellised suhted mõjuvad halvasti su tervisele ja tekitavad stressi.

  1. Sõprussuhted võivad tekkida väga ootamatutest situatsioonidest

Orgaanilisuse tõttu ei oska sa kunagi ette ennustada, kust võivad sõprussuhted alguse saada. See võib juhtuda juuksuris või muuseumis, mõnes muus kohas, mida sa ei plaani.

  1. Vähem on rohkem

Mida vanemaks sa saad, seda rohkem kohustusi tekib ja seda vähem aega on sul kõikide sõpradega kogu aeg ühenduses olla. Sõprade ring kahaneb, aga kvaliteet kasvab. Parem, kui sul on mõned väga head sõbrad, kui palju pealiskaudsid inimesi su ümber.

  1. Sa ei pruugi oma sõpru nii tihti näha

Tänapäeva maailmas võivad sõbrad elada erinevates riikides või isegi kontinentidel, aga tõelise sõpruse puhul see ei loe. Vahel ei pruugi sa oma sõpru kuid, isegi aastaid näha, aga taaskohtumised on alati soojad, täis armastust ja naeru.

  1. Te õpite kommunikeeruma ilma sõnadeta

Vahel on tarvis abi, et pealetükkivast kutist baaris eemalduda või piisab ainult pilgust, kui sa saad aru, mida su sõbranna proovikabiinis uuest kleidist arvab.

  1. Mõnest sõbrast saab sinu pereliige

Sõbrad võivad saada nii lähedaseks, et on sulle õe või venna eest, keda sul kunagi ei olnud. Nad on näinud sind nii heas kui halvas ja nad on ikka olemas.

  1. Mõnedest sõprussuhetest kasvad sa välja

Inimesed muutuvad, sa kasvad ja mõne aja möödudes ei ole sul mõne inimesega enam midagi rääkida. Teie huvid on muutunud ja te ei leia enam ühist keelt. See on okei, kõik ei saagi sinuga elu lõpuni sõbrad olla. Ole õnnelik selle üle, mis teil kunagi oli. Mõned inimesed on kogu eluks, teised ainult lühikesteks peatükkideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles