Sünnipäevast ja sõpradest

Kaja Kallas
, Euroopa Parlamendi liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Tanel Meos / Delfi / Eesti Ajalehed

Päeval, mil see kirjutis ilmub, on mu sünnipäev. Mulle on see päev, mil vaadata tagasi eelmisele eluaastale. Oli see aasta õnnelik, raske, huvitav, arendav, väljakutseid pakkuv, meeldejääv? Mille järgi sa otsustad, kas seljataha jäänud aasta oli hea või halb? Ja kas üldse saab niiviisi öelda terve aasta kohta? Igas aastas on nii halba kui ka head. Ja kuna raskustest tavaliselt õpid, on kokkuvõttes väga raske öelda, mis võib pikemalt ette vaadates hea olla.

Üks näitaja, mille järgi ma oma aastat hindan, on alati inimesed. Kes neist olid minu ümber? Kas sain tuttavaks uute inimestega? Kohtasin ma kedagi, keda imetleda ja kellelt õppida? Ehk on mõni inimene jäänud tagaplaanile või on elu mõne ammuse tuttavaga taas kokku viinud?

Minu praegune töö on mind sel aastal kokku viinud paljude inspireerivate inimestega. Küll eri elualadelt, aga kõik nad teevad oma tööd kirega. Olen kohtunud inimestega, kelle nägemus ulatub kaugele ning kelle lugemus ja elukogemus paneb kadestama. IBMi juhi Ginni Romettiga lõunat süües tabasin end mõttelt, et tahan ka olla selline nagu tema, kui kunagi suureks kasvan! Milline haare, tehnoloogiateadlikkus ning samal ajal võluv ajatu naiselikkus peitub selles inimeses!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles