Kohus teeb Holsmeri hagis Postimehe vastu otsuse reedel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer.
Remo Holsmer. Foto: Eero Vabamägi

Tartu maakohus teeb reformierakondlasest riigikogulase Remo Holsmeri hagis Postimehe vastu otsuse reedel.

Kohus läks mai keskel kaasuses kirjalikku menetlusse ning menetluspooltel oli aega esitada lõplikud seisukohad või kompromissleping kohtule 25. maiks. Kuna kompromissi ei sündinud, kuulutab kohus lahendi reedel.

Holsmer esitas mullu septembris kohtule hagi Postimehe vastu ning taotleb kohtu abil lehes tema kohta esitatud väidete ümberlükkamist. Tallinna Sadama nõukogu endise juhi kinnitusel soovib oma hagis Postimehes avaldatud väärate faktiväidete ümberlükkamist ning ebakohase väärtushinnangu avaldamisega tekitatud mittevaralise kahju hüvitamist.

Holsmer viitas mullu 4. ja 5. septembril Postimehes ilmunud lugudele väidetava hüve küsimise kohta Vjatšeslav Leedolt, kinnitades, et ei ole küsinud Vjatšeslav Leedolt mingisugustki hüve ja artiklites esitatud väited on valed. Holsmeri väitel on ajalehes Postimees ilmunud kahes loos tuginetud anonüümsete allikate väidetele mitte faktidele ning need lood annavad edasi valesid väärtushinnanguid, mis on alusetult heitnud talle varju.

Kohtus tunnistusi andmas käinud laevandusärimees Vjatšeslav Leedo kinnitas, et Holsmer ei ole temalt raha küsinud, küll aga käis tema jutul Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil, kes küsis nelja miljonit eurot ning nimetas ka üheselt Holsmeri nime.

Postimees kirjutas mullu sügisel, et reformierakondlastest Tallinna Sadama nõukogu liikmed küsisid ärimees Vjatšeslav Leedolt raha või neile soodsat koostööd. Leht kirjutas anonüümsetele allikatele viidates, et reformierakondlased Remo Holsmer ja Kalev Lillo olid aasta algul saartevahelise praamiliikluse ümberkorraldamise aegu küsinud altkäemaksu ning kuna Leedo sellega ei nõustunud, siis olla tema juhitud ettevõtted praamiliikluse korraldamisest välja tõrjutud.

Postimehe kinnitusel tuginesid artiklid kõrgete poliitikute ja usaldusväärsete allikate väidetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles