Leht: ekspresidendi pere pages Tuneesiast 1,5 tonni kullaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneeslased põletamas ekspresident Zine el-Abidine Ben Ali pilti.
Tuneeslased põletamas ekspresident Zine el-Abidine Ben Ali pilti. Foto: SCANPIX

Reedel rahva ülestõusu järel tagasi astunud Tuneesia ekspresidendi Zine el-Abidine Ben Ali sugulased võtsid riigist põgenedes kaasa 1,5 tonni kulda, kirjutas täna Le Monde viitega Prantsuse luureallikatele. Tuneesia keskpanga sõnul ei vasta väide aga tõele.

1,5 tonni kulda maksab maailmaturul praeguste hindade juures 65 miljonit USA dollarit (49 miljonit eurot), vahendas AFP.

Le Monde'i teatel on Prantsuse luure edastanud president Nicolas Sarkozyle info, et Ben Ali naine Leila Trabelsi võttis kullakangid välja Tuneesia keskpangast eelmisel nädalal. Panga kuberner lükkas presidendi abikaasa palve esialgu tagasi, kuid taganes pärast seda, kui Ben Ali ise talle survet avaldas, kirjutas Le Monde.

Keskpanga anonüümne ametnik teatas täna AFP-le, et Prantsuse ajalehe uudis ei vasta tõele - panga kulla- ega sularahavarusid ei ole viimastel päevadel puudutatud.

Ben Ali ja Leila põgenesid Tuneesiast pärast kuu aega kestnud massimeeleavaldusi riiki 23 aastat valitsenud diktaatori vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles