Nõmme Majale pandi nurgakivi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval pandi nurgakivi Valdeku 13 krundil, kus asuv endine koolihoone rekonstrueeritakse Nõmme Majaks, kuhu kolivad Nõmme linnaosavalitsus ning teised Nõmme organisatsioonid ja teenusepakkujad.

«Nõmme Majja tuuakse kokku seni linnaosas laiali asuvad teenused,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «See teeb linnaosa elaniku elu palju mugavamaks - kõik olulised asjad saab edaspidi ühes kohas korda aetud.»

Nõmme linnaosavanema Tiit Teriku sõnul alustas linnaosavalitsus juba 2011. aastal planeerimist, et tühjalt seisev kunagine Valdeku gümnaasiumi hoone uuesti kasutusele võtta. «Hoone jagati lammutustööde tulemusel kahte eraldiseisvasse osasse. 2013. aasta sügisel avati ühes osas Valdeku saun-spordihoone. Lisaks rajati kinnistule haljasalad, kõnniteed, parklad, kommunikatsioonide liitumispunktid ning tänavakorvpalli- ja rulaväljak,» rääkis linnaosavanem.

«Pärast teise etapi valmimist järgmisel kevadel saavad kunagise koolimaja vanasse osasse uued ruumid praegu üsna kitsastes tingimustes tegutsev Nõmme vaba aja keskus ja noortekeskus. Ühtlasi tulevad hoonesse linnaosavalitsuse tööruumid ning Nõmme halduskogu koosolekusaal, veel üks väiksem spordisaal ja aula, samuti mõned rendipinnad,» lisas Terik.

Valdeku 13 koolihoonet kasutati viimati 2010. aasta suvel, pärast seda on maja seisnud tühjalt. Rekonstrueerimistööde käigus hoone soojustatakse, kusjuures fassaadi dekoorraamistik ja stalinistlik ornamentika säilitatakse. Renoveeritakse kütte- ja ventilatsioonisüsteemid, korrastatakse ja soojustatakse pööning ning kelder, vahetatakse aknad ja uksed. Ehitustööd teostab Ramm Ehituse OÜ.

Ehitustööd lõpetatakse 2017. aasta kevadel ning seejärel võetakse hoone peale sisustamist kasutusse. Ehitustööde ja sisustamise kogumaksumus on ligikaudu kolm miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles