Kalev Jahtklubisse Soome suurimalt avamereregatilt kaks kolmandat kohta

PIRET SALMISTU
, Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reval Cafè Sailing Team EST703 - foto Alandia Suursaari Race
Reval Cafè Sailing Team EST703 - foto Alandia Suursaari Race Foto: Alandia Suursaari Race

10.-12. juunini toimus 26. korda Soome suurim avamereregatt -  Alandia Suursaari Race, kus sel astal osales kokku 97 jahti, kelle hulgas kolm jahti Eestist. ORC 1. grupis tõi ülitugevas konkurentsis kolmanda koha Eestisse Eero Panki juhtimisel jaht Reval Cafè Sailing Team, samuti kolmanda koha Eestisse tõi LYS 3 grupis Ain Jalasto juhtimisel jaht Fanatic - mõlemad on Kalev Jahtklubi jahid.

Esimene Suursaari Race toimus 1991.a juunikuus. Võistluse start on alati antud Haukilahtis, Espoo lähedalt. Esimesel regatil osales 97 jahti – tollal kuulus Suursaari Nõukogude Liidu koosseisu. Võistluse finish on olnud Kivenlahtis, Pentala saare lähistel ja alates aastast 2006 Espoo lähistel Haukilahtis.

Eestist osalenud jahid võistlesid kahes erinevas võistlusgrupis. ORC 1. grupis võistlesid Eero Panki juhtimisel Kalev Jahtklubi jaht Reval Cafè Sailing Team ning Rolf Relanderi jaht Furiosa Tallinna Jahtklubist. Kolmas Eestist osalenud jaht, Kalev Jahtklubist Fanatic Ain Jalasto juhtimisel osales LYS 3 grupis. 

Laseme siinkohal võidupurjetamist kirjeldada Reval Cafè jahi meeskonnal: "Nädalavahetusel sai peetud Soome suurim ja väärikaim avamereregatt Espoo-Suursaari. Ülikiire sõit, korralikud lained ja tugev põhjakaaretuul pani mehed korralikult proovile - igati tore merekogemus lahel tiirutamise vahel! Startisime tuulevaikuses, aga suutsime teha taktikaliselt hea stardi, peagi vaikse tuule leida ja asusime kohe kogu fliidi etteotsa.

Helsingi madalast algas korralik 60-miiline krüss aina tugevamaks tõusvas tuules. Hoidsime raja vasaku poole endale, saime sealt 30-kraadise tuulepöörde ja kõik sujus rõõmsas meeleolus. Meeskond tegi aktiivset tööd, mitu purjevahetust, mille tingis aina tõusev tuul, sujusid suurepäraselt.

Foto: Alandia Suursaari Race

Hommikul, vahetult enne Suursaart jäime võib-olla pisut väsinult natuke tuimaks ja seni selja taga hoitud XP44 ja X41 said napilt mööda, aga suured ja väärikad jahid napilt meie ees ei olnud olukord, mis meeleolu oleks väga alla viinud. Kiire pooltuules tehtud ring ümber imeliselt kauni Suursaare oli seekord nii kiire, et nauding saare ilust jäi seekord eriti napiks.

Tagasi spinnakeriga ja nii palju teraval kursil, et me kahjuks ei saanud oma võimsaid topispinne ära kasutada. See aga tähendas lõppkokkuvõttes seda, et edu, mida olime korraliku krüssuga taganttulijatega sisse sõitnud, jäi püsima ja kahjuks seda oluliselt suurendada ei õnnestunud. Lisaks klassikaline tagantulijate edu ehk aeglane start ja kiire finiš. Kokkuvõttes meile igati tubli 3. koht, hr Voki suurepärane supp ja olimegi juba pühapäeva hommikul varavalges kodus tagasi."

Reval Café (Salona 38 ibc) grupis ORC 1 oli võidukas Sakari Laulajainen'i RamData (Salona 37 IBC) ning teise koha napsas Joonas Lindahli Wild Joe (FG37). Vaata kogu tulemuste protokolli. 

Foto: Piret Salmistu

Grupis LYS, kus kolmanda koha sai Ain Jalasto juhtimisel jaht Fanatic (Guyline 355), võttis võidu Markku Auvineni Donna (Inferno 31) ning teise koha sai Michael Wahlroosi Lotus (Finnflyer 31). Vaata tulemusi siit.

Alandia Suursaari Race - koduleht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles