Tapa kaitseväelinnak saab uue depoo

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordeconi ehitusplats.
Nordeconi ehitusplats. Foto: Tairo Lutter

Nordecon ja Kaitseministeerium sõlmisid töövõtulepingu Tapale kaitseväelinnaku depoo ehituseks. Ehituse kogumaksumus on 4,75 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks.

Nordecon ehitab Tapa kaitseväelinnakusse asfalt- ja killustikkattega seisuplatsid sõjaväetehnikale, garaaži, lao, õppehoone ja varjualused. Ehitustööd algavad lähiajal ning töö üleandmine on planeeritud 2017. aasta aprillis, teatas ettevõte.

Rajatavaid ehitisi hakatakse kasutama Eestis asuvate NATO liitlasüksuste tarbeks ning kaitseväele hangitud jalaväe lahingumasinate CV90 hoidmiseks ja hooldamiseks.

«Tapal asub juba praegu suurim ning jätkuvalt kõige kiiremini kasvavav kaitseväe linnak,» ütles kaitseministeeriumi infrastruktuuri osakonna juhataja Kaupo Kaasik. «Sinna koondub Eesti soomusmanöövervõime arendamine ning ka liitlaste üksused. Kogu see tehnika vajab täiendavaid seisu-, hooldus- ja remondirajatisi, mida käesoleva lepingu raames hakataksegi ehitama.»   

«Kaitseministeerium on nõudlik tellija, kes sunnib ka ehitajat pingutama parema tulemuse nimel. Seni on meie koostöö sujunud väga hästi – ehitame hetkel Tapale liitlaste kasarmut ja anname selle üle juba juunikuu lõpus,» ütles Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles