Aasia rikkaim mees: võltsingud on päris luksuskaupadest paremad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Ma.
Jack Ma. Foto: Reuters/ScanPix

Paljud võltsingud on parema kvaliteediga ning soodsamad kui luksuskaupade originaalid, sõnas Alibaba juht Jack Ma, kes on Aasia rikkaim mees.

Alibaba on olnud kriitikatule all selle pärast, et ei ole suutnud võltsingute levimisele oma kauplemiskeskkonnas piiri panna. «Probleem on, et võltsingud on parema kvaliteedi ja hinnaga kui nn päris nimed. Tehased on täpselt samad, täpselt sama tooraine, kuid nad ei kasuta seda nime,» sõnas Ma, vahendab Independent.

Ta ütles, et kuigi intellektuaalset omandit tuleb kaitsta ning võltsingute levimist piirata, on need kaubad siiski odavamad.

Jaanuaris ütles Hiina tööstus- ja kaubandusamet, et paljud Alibaba keskkondades Taobao ja Tmall müüdavad kaubad on võltsitud kaubamärkidega, allapoole standardeid, illegaalsed või ohtlikud.

Yves Saint Laurent' ja Gucci kaubamärkide taga olev Kerin kaebas Alibaba kohtusse, süüdistades teda võltsitud kaupade müügilt kasu teenimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles