Fotod ja video: Kolga mõisa katus süttis välgutabamusest põlema

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal süttis välgutabamusest põlema Harjumaal Kuusalu vallas asuva Kolga mõisa peahoone katus.

Häirekeskus sai kell 11.24 teate, et Kuusalu vallas on süttinud põlema Kolga mõisa peahoone katusekonstruktsioonid kümne ruutmeetri ulatuses. 

Päästjad panid põlengule piiri kella 11.54ks. Keegi õnneks põlengus vigastada ei saanud.

Kustutustöödel osalesid Kolga vabatahtlikud päästjad ning Tapa ja Kose päästekomandod. Esialgsetel andmetel sai põleng alguse välgutabamusest.

Kolga muuseumi juht Anu Karjatse kinnitas ERRi raadiouudistele, et praeguseks on kõik korras, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Tõesti siin välkus ja paukus, mistõttu me mõtlesime valitsejamajas, kus asub ka Kolga muuseum, et kuhugi ta sisse lõi,» märkis muuseumi juht.

«Kui me mõisa peahoonesse jõudsime, siis tundsime lõhna, mille järgi võis oletada, et kusagil ikkagi suitsu on, kuni me avastasime, et meie enda mõis põleb,» lisas Karjatse, kes tulekahju puhkedes tähistas koos mõisa omaniku Anu Koppeliga muusemi kümnendat sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles