Vallajuhte süüdistatakse hääletamisvabaduse rikkumises

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast
Valimiskast Foto: Toomas Huik / Postimees

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles Ida-Virumaa Alajõe vallavolikogu parteitut esimeest Sergei Asmust ja vallavalitsuse liiget, IRLi kuuluvat Paul Kärbergi süüdistatakse hääletamisvabaduse rikkumises 2009. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste eel.

Süüdistuse järgi kasutasid Asmus (46) ja Kärberg (62) 2009. aasta 10. oktoobril ära vallavalitsuse alluvuses töötava 49-aastase naise ja 48-aastase mehe võlasuhtest tulenevat sõltuvust ning nõudsid, et nood hääletaks valimistel valimisliidu «Kohalik rahvas» poolt, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ERR Uudistele.

Süüdistuse kohaselt lubasid Asmus ja Kärberg mehele, et kustutavad õige valiku korral tema võla ning andsid naisele mõista, et kui too tahab vallas edasi töötada, siis peaks ta andma oma hääle nende valimisliidule.

Kannatanud pöördusid politseisse ning kriminaaluurimine päädis Asmusele ja Kärbergile süüdistuse esitamisega ning nende kohtu ette saatmisega.

Süüdimõistmisel hääletamisvabaduse rikkumises võib kohus määrata rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles