Maagaasi hind langeb taas

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Energiaettevõte Adven Eesti langetab taas maagaasi müügihinda nii era- kui äriklientidele seetõttu, et maagaasi sisseostuhind langeb. Alates juulist kehtib klientidele senisest kuni 10 protsenti madalam gaasi hind.

Adven Eesti juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on viimased aastad langustrendis olnud maagaasi hind näitamas esimesi pidurdamise märke. «Maagaasi hind on olnud järjepidevas languses viimased poolteist aastat, millest on meie kliendid palju võitnud. Eestis sõltub maagaasi hind üheksa eelneva kuu naftahinnast ning seetõttu on hinnalangus jõudnud meie klientideni samm-sammult,» rääkis Heinam.

Ta lisas, et täna on maailmaturu hinnad jõudmas niikaugele, et põhi on peagi käes. «Kuigi hetkel on maagaasil soojuse tootmine soodne näitavad prognoosid, et maagaasi hind on taas tõusmas alates käesoleva aasta oktoobrist-novembrist,» selgitas energiaettevõtte juht maailmaturu arenguid.

Juulist langeb maagaasi hind Adveni kodutarbijatele 0,209 euroni kuupmeetri kohta ja väiketarbijatele aastase tarbimismahuga kuni 13 000 kuupmeetrit 0,204 euroni kuupmeetri kohta. Gaasitarbijatele tarbimismahuga alates 13 000 kuupmeetrist kehtib soodsam hind 0,199 eurot/m³.

Hinnalangus puudutab kõiki Adven Eesti erakliente ja ettevõtteid tarbimismahuga kuni 100 000 kuupmeetrit aastas. Piirkondadest puudutab hinnalangus eelkõige Viimsit, Sakut, Rae valda, Saue linna ja osaliselt ka Tartu linna ja selle ümbruskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles