Mullune Eesti parim e-teenuse pakkuja on loonud Tallinna 3200 uut parkimiskohta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii tunneb ära Barkingu süsteemiga liitunud parkimiskohad.
Nii tunneb ära Barkingu süsteemiga liitunud parkimiskohad. Foto: Barking

Mullu Eesti parimaks e-teenuseks valitud idufirma Barking on aastaga Tallinna loonud 3200 uut parkimiskohta, mille väljarentimine omanikele igakuiselt lisaraha teenib. 

Barkingu tegevjuhi Kustas Kõivu sõnul on aastase tegutsemise järel Tallinnasse loodud parkimiskohtade arv üsna märkimisväärselt kasvanud - nimelt on tänaseks rakendusel ligi 3000 püsikasutajat ja rakendust on alla laetud üle 15 000 korra. Põhjus võib siin olla ka selles, et võrreldes tänavaparkimisega on Barkingu kasutamine 40 võrra soodsam.

«Oleme teinud kalkulatsiooni, et ühtekokku oleme aidanud oma klientidel säästa 70 000 eurot. Lisaks teenivad need inimesed, kes oma parkimiskoha välja rendivad, südalinnas 100-200 eurot kuus,» kinnitas Kõiv, kelle sõnul on turul endiselt ruumi uutele parkimiskohtadele.

Ta lisas, et sama teenust kasutades on võimalik parkimiskohtade arvu suurendada kuskil kolmandiku võrra. «Nii aitame kasutada infrastruktuuri efektiivselt,» ütles Kõiv. Näiteks on Barkingu süsteemi lisatud ka nii Estonia teatri kui EBS-i juures asuvad parklad, mis on suvel üpris tühjad. Kui tavaliselt maksab südalinna parkimine alates 3 eurot tund, siis nendes parklates maksab klient 1,5 eurot,» rääkis Kõiv.

Barking on 2015. aastal loodud mobiilirakendus, millega avaneb autojuhtidel võimalus parkida seni avalikkusele suletud olnud parkimiskohtadele, nagu erinevate asutuste parklad, korteriühistute parklad ja eraparklad. Idufirma on laienenud Budapesti, Riiga, Sofiasse ja Kiievisse. Järgmisena plaanitakse vallutada London, Helsingi ja Praha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles