Orlando tulistaja võttis naisega veretöö ajal ühendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omar Mateen.
Omar Mateen. Foto: SCANPIX

Ööl vastu pühapäeva Ameerika Ühendriikides Orlandos kohalikus geiklubis massitulistamise korda saatnud Omar Mateen ja tema naine saatsid veretöö ajal teineteisele tekstisõnumeid.

Uurimisele lähedalseisev allikas ütles CNNile, et Mateen saatis kaks tundi pärast tapatalgute algust ja ajal, mil veretöö polnud veel lõppenud, oma naisele Noor Salmanile sõnumi, milles küsis, kas ta on näinud uudiseid.

Naine vastas mehele, öeldes muu hulgas ka, et ta armastab meest. Ühe teise allika sõnul püüdis Salman oma mehele korduvalt ka helistada, kuid mees ei vastanud. Pole selge, kas Salman võttis rünnaku ajal ühendust politseiga.

Seejuures on Ühendriikide meedias avaldatud vastukäivat infot selle kohta, kas Salman teadis mehe rünnakust ette. Näiteks on kirjutatud naise ülestunnistusest, mille kohaselt oli ta teadlik, et tema mees ostis mitu nädalat enne rünnakut tuhandete dollarite eest relvi.

USA prokuratuur on teatanud, et 2011. aastast Mateeniga abielus olnud ja ühist kolmeaastast poega kasvatavale Salmanile võidakse esitata süüdistus.

Lisaks naisele võttis Mateen rünnaku ajal teadaolevalt ühendust nii hädaabiliiniga kui ka ühe telekanaliga, kinnitades, et just tema on rünnaku taga ning ta pani selle toime sunniitliku äärmusrühmituse ISIS nimel. Siiani pole aga leitud tõendeid, et ta oleks rünnakut ISISega kuidagi koordineerinud.

Samuti on Ühendriikide meedias kirjutatud, et 49 inimest tapnud ja vähemalt pooltsadat vigastanud Mateeni võis ajendada hoopis isiklik viha homode vastu. Teisalt leidub ka kirjutisi, kus väidetakse, et Mateen oli ise homoseksuaal, sama klubi korduvalt külastanud ning kasutas aastaid geidele mõeldud telefoniäppi. Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) on asunud taolisi väiteid kontrollima.

Mateeni endine abikaasa Sitora Yusufi, kes on süüdistanud oma eksabikaasat vägivallas, ütles, et ta pole mehe seksuaalses orientatsioonis kindel. «See ei üllataks mind, kui ta oleks gei,» ütles naine CNNile. «Ja mind ei üllataks, kui ta elas kahte täiesti erinevat elu ja oli endaga väga sügavas konfliktis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles