«Inglid» kaitsevad Orlando tulistamisohvri matust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Orlando elanikud on riietanud end ingliteks kaitsmaks ühe Orlando geiklubi tulistamisohvri matust homofoobsete meeleavaldajate eest, vahendab BBC.

Käputäis Westboro Baptistliku koguduse liikmeid suundus tulistamisohver Christopher Leinoneni matusetalitusele, et seda takistada. Homofoobsel ühendusel on umbes 40 liiget, kuid nad on tuntud oma häälekate vihakõnede ja matuseprotestide poolest.

Geivastased meeleavaldajad blokeeriti talituselt aga ligi 200 vastuprotestija poolt, kes kandsid matusetalituse kaitsmiseks inglikostüüme.

Video Orlando politseijaoskonna Twitteri leheküljelt:

«Ma arvan, et meie kohalolu on märk toetusest hukkunute lähedastele,» sõnas Suzanne Draper, üks toetajatest.

Tulistamisohvritele toetust avaldavate protestijate tiivad olid tehtud Orlando Shakespeare`i teatri kostüümikunstnike poolt ning esmakordselt võis neid kasutusel näha 1998. aastal mõrvatud homoseksuaalse mehe Matthew Shepardi matustel.

Teine protestimeelne, Wesley Wizner, tuli aga matuseid kaitsma suure vikerkaarevärvides plakatiga. «Me tegime selle nii suure, kui võimalik, kuna ei teadnud alguses ürituse toimumise kohta,» selgitas Wizner. «Me tahtsime, et see varjaks baptistide kiriku sildid.»

«Meie eesmärk on näidata nii palju toetust, kui võimalik ja teha kindlaks, et geivastased meeleavaldajad põrkaksid vastu nii suurt opositsiooni, kui võimalik,» lisas ta.

32-aastane Christopher Leinonen tapeti möödunud nädalal Orlando geiklubis Pulse aset leidnud tulistamises.

USA lähiajaloo kõige verisemas massitulistamises tappis 29-aastane Omar Mateen 49 ja haavas 53 inimest enne, kui politsei mehe maha lasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles