Saare maavalitsus hoidis lennuhanke tingimusi saladuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transaviabaltika tõi Kuressaare liinile Aviesi kasutatud lennuki.
Transaviabaltika tõi Kuressaare liinile Aviesi kasutatud lennuki. Foto: Liis Treimann

Saaremaa ettevõtjad ja omavalitsustegelased ei saanud võimalust lennuhanke ettevalmistamises kaasa rääkida, sest maavalitsus ei edastanud neile majandusministeeriumist saadud infot.

Alles pärast seda, kui hange 8. aprillil välja kuulutati, said nii Saaremaa omavalitsuste liidu (SOL) kui ka ettevõtjate liidu (SEL) esindajad teada, et hankesse on sisse kirjutatud tingimused, mis ei ole üldse need, millest SOL ja SEL on juba pikemat aega rääkinud ning mille nimel ka riigi tasandil avaldusi teinud, kirjutas Saarte Hääl.

Esiteks tahtsid saarlased suuremat lennukit, kuid uue hankega otsiti ikkagi vaid senise Aviesi õhusõiduki sarnast 19-kohalist lennukit. Teine üllatus oli see, et lepingupartnerit sooviti aastani 2020. Seni olid kõik teadnud, et uus leping peaks kestma vaid Aviesi senise lepingu lõppemiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles