Savisaarelt raha arestimine jäi lõplikult jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna liidri Edgar Savisaare valdusest leitud sularaha arestimine jääb lõplikult jõusse, kuna riigikohus ei võtnud esmaspäeval Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääsi määruskaebust menetlusse.

Harju maakohus rahuldas 3. mail riigiprokuratuuri taotluse arestida Savisaare kodust läbiotsimisel leitud enam kui 200 000 euro väärtuses sularaha. Raha arestimine jõi 26. mail jõusse ka Tallinna ringkonnakohtus. Seepeale esitas Savisaare kaitsja määruskaebuse riigikohtusse, mis seda aga esmaspäeval menetlusse ei võtnud.

Kaitsepolitseiameti töötajad teostasid Savisaare kodus läbiotsimise mullu 22. septembril seoses talle esitatud kuriteokahtlustusega korduvas altkäemaksu võtmises. Läbiotsimise käigus leiti Savisaare kodust enam kui 200 000 euro väärtuses sularaha. Savisaare tulude ja kulude põhjaliku võrdleva analüüsi alusel esitas riigiprokuratuur Harju maakohtule taotluse leitud rahaliste vahendite arestimiseks.

Juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus märkis, et kahtlustatava varalise seisundi hindamiseks koostati põhjalik kriminaaltulu ja elatustaseme analüüs, mis andis prokuratuurile aluse vastava taotluse kohtule esitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles