Liibüas tapeti lahingutes islamistidega 34 valitsusmeelset sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirtes jätkuvad ägedad lahingud valitsusmeelsete ja islamistide vahel.
Sirtes jätkuvad ägedad lahingud valitsusmeelsete ja islamistide vahel. Foto: STRINGER/AFP

Liibüa põhjaosas asuvas Sirte linnas tapeti lahingutes islamistidega 34 ja sai haavata umbes 100 valitsusvägede ja neid toetavate omakaitseüksuste sõdurit, teatasid teisipäeval meditsiinitöötajad.

Valitsusvägede teatel on viimase ööpäeva jooksul tapetud ka kümneid islamiäärmuslasi.

Äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejad üritasid pühapäeval murda välja Liibüas Sirtes olevast valitsusmeelsete üksuste piiramisrõngast, kuid tõrjuti tagasi.

Pühasõdalased jätkavad vihaste vasturünnakute korraldamist. Sirte langemine oleks tugevaks hoobiks Islamiriigile, mis on taganema löödud ning kannab suuri kaotusi ka Süürias ja Iraagis.

Sirte pärast on lahinguid peetud alates mai keskpaigast, hukkunud on ligi 200 ja haavata saanud üle 500 valitsusmeelse võitleja.

Liibüa vajus kaosesse pärast 2011. aasta kodusõda, kui rivaalitsevad valitsused võimu pärast võideldes andsid võimaluse islamistidel jõudu koguda. ÜRO toetusega valitsus saabus Tripolisse märtsis.

Välisriikide luureteenistused on hinnanud Liibüas tegutsevate IS-i võitlejate arvuks 5000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles