Tuneesia uus valitsus mureneb juba päev pärast selle moodustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja Tunises viskamas politseinike suunas pisargaasiballooni.
Meeleavaldaja Tunises viskamas politseinike suunas pisargaasiballooni. Foto: SCANPIX

Alles eile teatavaks tehtud Tuneesia uuest rahvusliku ühtsuse valitsusest lahkus täna kolm ministrit.

Kuigi vihatud diktaator Zine el-Abidine Ben Ali astus reedel tagasi ja lahkus riigist, on Tuneesias rahutused riigi juhtkonna vastu jätkunud ka alanud nädalal, sest peaminister Mohammed Ghannouchi lubas mitmel endise võimuerakonna RCD ministril uues valitsuses koha säilitada, kirjutas BBC.

Kõik täna valitsusest lahkunud kolm ministrit kuuluvad Tuneesia tööliste ühingusse (UGTT), mis mängis võtmerolli president Ben Ali kukutamisel eelmisel nädalal. UGTT põhjendas käiku RCD jätkuva osalemisega valitsuses.

Täna avaldas rahvas lisaks pealinnale Tunisile RCD vastu meelt ka Sfaxis, Reguebis, Kasserine'is ja Sidi Bouzidis, kust kuu aega väldanud rahutused alguse said.

Ghannouchi kaitses täna oma otsust vana režiimi esindajad valitsusse jätta. Tema sõnul on neil «puhtad käed» ja on alati tegutsenud Tuneesia rahvusvahelistes huvides.

Eile lubas peaminister rahvale uut vabaduse ajastut, kus tegutsemisvabadus on tagatud nii erakondadele kui ajakirjandusele. Ühtlasi lubas ta, et kuue kuu jooksul korraldatakse vabad ja õiglased valimised, mille õigsust kontrollivad välisvaatlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles