Tesla tahab osta 2,8 miljardi dollariga USA suurima päikesepaneelide tootja

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: SCANPIX

Elektriautode ja akude tootja Tesla Motors soovib 2,8 miljardi dollariga üles osta päikesepaneelide tootja SolarCity, kirjutab Reuters.

Tesla Motorsi tegevjuht Elon Musk on ühtlasi ka SolarCity nõukogu esimees ning mõlema ettevõtte suurim aktsionär. Tema sõnul on Tesla jaoks tegu väga lihtsa ja loogilise ostuga, kuna ettevõte saaks klientidele müüa korraga elektriauto, kodumajapidamisse mõeldud aku ning päikesepaneelide süsteemi.

«Selle asemel, et teha kolm erinevat koduvisiiti, et paigaldada autolaadija, päikesepaneelid ja akupakk, saaks seda kõike teha ühe külastusega. See on loogiline asi, mida teha,» ütles Musk.

Tesla investoritel SolarCity ülevõtmisest saadavasse kasusse esialgu liiga suurt usku aga ei ole. Ettevõtte aktsia kukkus uudise peale börsil rohkem kui 13 protsenti.

«Ideaalses plaanis tahaksid nad, et Tesla keskenduks oma põhitegevusele - ehitaks elektriautosid ning laiendaks nende valikut,» selgitas investorite kartusi Tigress Financial Partnersi analüütik Ivan Feinseth. «Võibolla tekitab see tunde, et ettevõttel on fookus ära kadumas. Samuti on tehing kurnav Tesla finantsidele, samal ajal kui ettevõttel on jätkuvalt palju raha vaja.»

SolarCity´l on kohustusi 6,24 miljardi dollari eest, kaasaarvatud võlad.

Kuigi USAs on SolarCity katusele paigaldatavate päikesepaneelide turu liider, raporteeritakse kvartalist kvartalisse kahjumeid ning käesoleval aastal on ettevõtte aktsia hind börsil kukkunud 60 protsenti.

Musk, kes omab Teslast 19 protsenti ning SolarCity´st 22 protsenti, lubas, et ei võta  ostutehingut puudutavatest aktsionäride hääletustest osa. Millal täpselt Tesla aktsionärid hääletuse läbi viivad, ei ole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles