Finnair: nõuded lennukitoidule on karmid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarit Keränen, Finnairi pardateenuste juht
Maarit Keränen, Finnairi pardateenuste juht Foto: Finnair

Põhjanaabrite lennufirma pakub äriklassi reisijatele süüa Marimekko nõudest ja teeb koostööd tippkokkadega, kes peavad menüüd koostades arvestama üpriski karmide eritingimustega.

Finnairi pardateenuste juht Maarit Keränen (pildil) juhib tähelepanu lennukitoidule, mille koostisosa ja hügieeni suhtes on väga karmid nõuded. Finnairi toidud valmivad 24 tundi enne lendu ja kui toit on valmis, jahutatakse see kuue kraadini. Lennuki ahjus soojendatakse road uuesti üles.

Selleks et toit mahuks kõige paremini ahju ja seejärel toidukärusse, peavad kokad arvestama lennukimenüüd kokku pannes, et toit mahuks kindla suurusega karpi. Economy-klassi sooja toidu karp on kõige rohkem 16–18 sentimeetrit pikk, 9–11 sentimeetrit lai ja 2,5–3 sentimeetrit kõrge. Äriklassi soe toit peab mahtuma karpi, mis ei ole pikem kui 20 sentimeetrit, laiem kui 12 sentimeetrit ja kõrgem kui kolm sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles