Jordaania sõdurite tapmise eest võttis vastutuse Islamiriik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordaania sõdurid kannavad kamraadi kirstu, kes sai surma Rukbani piiriületuskohal kärgatanud plahvatuses.
Jordaania sõdurid kannavad kamraadi kirstu, kes sai surma Rukbani piiriületuskohal kärgatanud plahvatuses. Foto: STRINGER/AFP

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) võttis pühapäeval vastutuse nädala alguses korraldatud pommirünnaku eest, milles sai surma seitse Jordaania sõjaväelast, edastas pühasõdalastega seotud uudisteagentuur Amaq.

"Jordaania-Ameerika baasi Rukbanis ründas teisipäeval Islamiriigi võitleja," kirjutati uudises.

Plahvatuses sai haavata veel 13 sõdurit.

Jordaania kuulutas teisipäeval Iraagi ja Süüriaga piirnevad regioonid militaartsooniks seoses rünnakutega sõjaväelaste vastu.

Jordaania-Süüria piiri lähedal asuva põgenikelaagri juures plahvatas teisipäeval autopomm, surma sai seitse ja haavata 13 Jordaania sõdurit. Kuningas Abdullah II ähvardas pärast kohtumist armee ülemjuhatusega "lüüa vastu raudse rusikaga".

Jordaania kuulub USA-juhitavasse koalitsiooni, mis võitleb Iraagis ja Süürias Islamiriigi (IS) vastu ning on varemgi pühasõdalaste rünnakute ohvriks langenud.

Kuningas lubas juuni alguses pärast viie luureohvitseri tapmist otsustavaid samme igaühe vastu, kes ohustab kuningriigi julgeolekut. Pealinna Ammani lähistel sai 6. juunil palestiina põgenikelaagris kõmatanud plahvatuses surma viis Jordaania luuretöötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles