Täna kaob võimalus aidata teatril Must Kast valgusteid soetada

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgustus teatris.
Valgustus teatris. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu teater Must Kast on edukalt lõpetamas oma esimest iseseisvat hooaega Genialistide klubis. Et olla järgmisel hooajal veelgi parem, algatas teater ühisrahastusplatvormil Hooandja päris oma valgustite soetamiseks rahakogumise. See lõpeb täna südaööl. Puudu on veel veidi: 69 hooandjat olid täna kella 11.30-ks üle kandnud 2091 eurot, tarvis läheb aga 2800.

Musta Kasti direktor Reeli Lonks selgitas, et märkimisväärse osa lavastuste eelarvetest on moodustanud valgustite rentimise kulud.

«Tänu Genialistide klubile saame küll ruume kasutada soodsalt, kuid valgustehnikat peame siiski väljaspoolt oma maja hankima,» lisas ta. «Rentimine on aga väiksele projektipõhiselt tegutsevale teatrile nii logistiliselt kui ka majanduslikult keeruline.»

Kuna valgustite ostmine käib teatrile üle jõu, ongi Must Kast algatanud Hooandjas kampaania, kus igaüks saab väikese summa abil aidata teatri suurt unistust ellu viia. Teater on hooandjatele auhinnaks valmis pannud ühistegevusi Musta Kasti näitlejate-lavastajatega, erinevaid teatrimeeneid ja võimaluse saada omanimeline prožektor.

Musta Kasti turundusjuhi Marili Pärteli teatel esietendus hooaja jooksul 10 lavastust ja teatrikülastusi kogunes ligi 9000.

Esimese hooaja menukaimad on olnud noortelavastused, näiteks Silver Kaljula «5 grammi sisemist rahu», mida mängiti hooaja jooksul mitmel pool Eestis 39 korda, ja Tartu Forseliuse kooli õpilaste loovtöödel põhinenud Kaija M Kalveti lavastus «Jõud», mis alustab ringreisi Eestis eeloleval sügisel.

Täiskasvanute lavastustest pälvis enim tähelepanu Lennart Peebu «Võõrana põhjala kõrbes», kus osales Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor, aga tänulikke vaatajaid leidsid ka Kaija M Kalveti lavastatud «Persona» ning Jaanika Tammaru «Müür» ja «Tanknaine/Laevatüdruk».

Hooaja viimane esietendus toimub eeloleval pühapäeval – «Nornide mängud» Raadi lennukiangaaris 3. juulil.

Uuel hooajal on kavas viis uuslavastust, samuti jäävad mängukavasse selleaastased noortemenukid ja lastelavastused.

Ajapikendus ja eesmärgi saavutamine

Musta Kasti valgustite raha kogumine Hooandjas sai täna päeval ajapikendust 1. juulini.

Kell 21.30 oli eesmärk 2800 eurot täidetud. Kokku oli selleks oma raha üle kandnud 98 hooandjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles