Suurbritannias õppivad tudengid saavad edasi õppelaenu

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: xposurephotos.com

Õpilased, kes astuvad sel sügisel Suurbritannias ülikooli saavad õppelaenu edasi, teatas Suurbritannia teadus- ja ülikoolide minister Jo Johnson. Samuti kõik need Euroopa Liidu tudengid, kes juba ülikoolis õpivad jätkavad finantstoetuse saamist, kirjutab BBC.

Suurbritannia õppelaenu institutsioon (Student Loans Company) omalt poolt rahustab õpilasi ja kandidaate EL referendumi järel.

«Suurbritannia tervitab EL tudengeid,» kirjutas minister Johnson oma Twitteri kontol.

«Praegused tudengid ja sügisesed sisseastujad jätkavad riikliku õppetoetuse saamist oma õpingute jooksul,» jätkas minister.

Student Loans Company teatas samuti oma avalduses, et need EL õpilased kes juba Suurbritannias õpivad- nende finantsilistes toetustes muutust ei toimu. Sama kehtib ka nende õpilaste kohta, kes alustavad ülikooli sel sügisel. 

Ebaselged on vaid need ümberkorraldused, mis puudutavad 2017 aasta sügisel ülikooli teed alustavaid tudengeid. 

Suurbritannias õpib ülikoolides kusagil 125 000 Euroopa Liidu päritolu õpilast, ehk 6 protsenti. Valdav enamus on pärit Saksamaalt ja Prantsusmaalt. Kuid suurim enamus Suurbritannias õppivatest välistudengitest on siiski Hiina päritolu, ehk kokku ligi 90 000 tudengit. 

Vahemikus 2007- 2013 sai Suurbritannia Euroopa Liidult 8,8 miljardi euro väärtuses teadusuuringute otsetoetust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles