Show-mees Sakkovi lend jäi lühikeseks (5)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Show'd armastas Sakkov teha juba Nordica esimesest tegevuspäevast alates. Taustal Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm.
Show'd armastas Sakkov teha juba Nordica esimesest tegevuspäevast alates. Taustal Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm. Foto: Erik Prozes

Täpselt nädal tagasi paar tundi enne tööpäeva lõppu ja jaanipidustuste algust saatis rahvuslik lennufirma Nordica välja pressiteate juhatuse liikme Erik Sakkovi lahkumise kohta. Kuigi väidetavalt oli tegemist tema enda sooviga, andis juba teate ajastamine tunnistust hoolikalt kavandatud sammust.

Kuigi nii ettevõte kui ka Sakkov ütlevad avalikult, et mees lahkus Nordicast omal soovil, kinnitasid mitu allikat, et lahkumine polnud vabatahtlik, vaid selle taga oli show-mehena tuntust kogunud Sakkovi soov soleerida ning omapäi tegutseda, nii et ta ei järginud alati seda, mis oli nõukogus või juhatuses varem kokku lepitud.

Üks selliseid näiteid on Nordica brändi avalikustamine, kus nõukogus oli kokku lepitud teistsugune ajakava. Sakkovile pannakse süüks ka liigset keskendumist disainile ehk sellele, kuidas lennukid välja näevad, ja mitte piisavalt sellele, kuidas oma lennukid õhku saada ja liine avada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles