Toompeal esitleti riigikogu tööd ja lossi ajalugu tutvustavat lasteraamatut

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval esitleti Toompea lossi Valges saalis SA Kultuurileht ja riigikogu kantselei koostöös valminud lasteraamatut «Saladuslikud seiklused Toompeal».

Raamatu kirjutas Jaanus Vaiksoo, pildid joonistas Marja-Liisa Plats, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Kummalise lossiseikluse lugu aitab selgemaks saada parlamendi töid-tegemisi ja väikestele lugejatele saab tuttavamaks Toompea loss. Temaatilise lühinäidendi etendasid Toomklubi väikesed näitlejad.

Riigikogu esimees Ene Ergma ütles raamatuesitlusel, et ka tema armastab lugeda lasteraamatuid ning esitletav raamat on just selline, mis meenutab lapseea raamatukangelasi. Jaanus Vaiksoo sõnas, et Toompea lossi ajaloolised ruumid ning keerukad ja salapärased käigud aitasid justkui ise kirjutamisele kaasa.

Lisaks põnevale jutule võivad osavamad meisterdada lossi pabermaketi ja otsida väljapääsu lossilabürindist. Marja-Liisa Platsi meeleolukad pildid lisavad 50-leheküljelisele seiklusele värvikirevust ja lõbusust.

Esimesed raamatulugejad olid esitlusel osalenud Jakob Westholmi gümnaasiumi IV ja Tallinna Reaalkooli III klassi õpilased. Algklassidele mõeldud raamat jõuab iga kooli raamatukogusse ja jääb mälestuseks ka riigikogus külas käivatele lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles