Euroopa Parlament kutsub tühistama Briti eesistumist (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia ja ELi lipud
Suurbritannia ja ELi lipud Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Parlament kutsus täna vastuvõetud avalduses üles tühistama enne Eestit toimuma pidanud Ühendkuningriigi eesistumist Euroopa Liidus.

"Euroopa Parlament kutsub nõukogu üles muutma oma eesistumise järjekorda, et väljaastumise protsess ei hakkaks ohustama liidu igapäevase tegevuse juhtimist," öeldakse europarlamendi avalduses.

Ühendkuningriik pidi kavakohaselt juhtima Euroopa Liidu ministrite nõukogu 2017. aasta teisel poolele, Eesti eesistumine on kavandatud 2018. aasta esimesse poolde.

Euroopa Parlamendi fraktsioonide juhid, Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ja ELi Nõukogu eesistujariigi Hollandi esindaja Jeanine Hennis-Plasschaert osalesid teisipäeval europarlamendi erakorralisel istungil, millel arutati Briti rahvahääletuse tulemust lahkuda Euroopa Liidust.

Pärast arutelu hääletas parlament resolutsiooni selle kohta, kuidas liikuda edasi pärast 23. juunil toimunud Ühendkuningriigi ELi referendumit. Resolutsioon kiideti heaks häältega 395 poolt, 200 vastu ja 71 erapooletut.

Parlament lubas oma avalduses korraldada ka ümber enda töö lähtuvalt sellest, et Briti kodanikud on avaldanud soovi Euroopa Liidust lahkuda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles