Lootus pole kadunud: Šarapova nimetatakse olümpiakoondisesse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova tänavu veebruaris Venemaa koondise dressis Fed Cupil.
Maria Šarapova tänavu veebruaris Venemaa koondise dressis Fed Cupil. Foto: SCANPIX

Venemaa tenniseliidu president Šamil Tarpištšev lausus, et hetkel dopingukaristuse tõttu kaheaastase võistluskeelu all olev Maria Šarapova nimetatakse Rio olümpiamängude koondisesse. Venelanna on esitanud Spordiarbitraažile karistuse osas apellatsiooni ja loodab, et see rahuldatakse enne mängude algust.

«Kui karistust vähendatakse ja selle algust hakatakse arvestama jaanuarist, võib kõike juhtuda. Rahvusvahelist Tennise Liitu on sellest võimalusest teavitatud. Kui Mašal tekib võimalus osaleda, siis ta ka osaleb,» sõnas Tarpištšev portaalile R-Sport. «Sellisel juhul osaleb Jekaterina Makarova ainult paarismängus ja Šarapova üksikmängus. ITFiga on selles osas kokkulepe sõlmitud,» lisas Tarpištšev.

Šarapova teatas 7. märtsil, et tema dopinguproovist leiti meldooniumi tarvitamise jälgi. 29-aastane venelanna kinnitas, et on ainet tarvitanud arsti soovitusel kümmekond aastat ega olnud lihtsalt teadlik, et see lisati käesoleva aasta alguses keelatud ainete nimekirja. Positiivseks osutunud proov võeti Šarapovalt 26. jaanuaril pärast seda, kui ta oli Austraalia lahtiste veerandfinaalis kaotanud Serena Williamsile.

8. juunil määras Rahvusvaheline Tennise Liit (ITF) Šarapovale meldooniumi tarvitamise eest kaheaastase võistluskeelu. Venelanna kaebas otsuse edasi ning Rahvusvaheline Spordiarbitraaž langetab tema osas kiirmenetluse korras otsuse 18. juulil.

Venemaa tennise olümpiakoondise esialgsesse nimekirja kuuluvad Andrei Kuznetsov, Jevgeni Donskoi, Svetlana Kuznetsova, Anastasia Pavljutšenkova, Darja Kasatkina, Jekaterina Makarova, Jelena Vesnina ja Margarita Gasparjan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles