Saksamaa esimene kompanii jõuab Eestisse juuli alguses (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna avati Tapal kaitseväe 1. jalaväebrigaadi linnakus liitlaste üksuste majutamiseks mõeldud kasarmu.
Täna avati Tapal kaitseväe 1. jalaväebrigaadi linnakus liitlaste üksuste majutamiseks mõeldud kasarmu. Foto: Meelis Meilbaum

Saksa kaitseväe mägijäägrite kompanii saabub Eestisse juuli alguses, augustis vahetab üksuse välja teine samasse pataljoni kuuluv üksus.

Tänavu saabub Eestisse kaks Saksa kaitseväe 23. mägijäägribrigaadi 231. mägijäägripataljoni kompaniid, teatas BNSile kaitseväe peastaap Esimese üksuse eelgrupp on juba Eestis ning põhigrupp saabub praeguste kavade kohaselt järgmisel nädalal.

Kompanii viibib Eestis augusti keskpaigani. Selle üksuse vahetab augusti keskpaigas välja teine samasse pataljoni kuuluv kompanii, mis jääb Eestisse septembri lõpuni.

Mõlema kompanii suuruseks on ligi 190 kaitseväelast.

Üksuste relvastuses on jalaväe lahingmasinad Boxer. Kui välja arvata eelmise aasta alguses Eestis harjutamas käinud Hollandi üksuse kasutuses olnud Boxeri meditsiiniversioon, on tegemist esimese korraga, kui seda tüüpi lahingumasinad Eestisse tuuakse.

Mõlemad Saksa kompaniid hakkavad paiknema kaitseväe Tapa linnakus.

Sel nädalal saabub Eestisse ka Poola Poola kaitseväe 17. motoriseeritud jalaväebrigaadi 7. motoriseeritud jalaväepataljoni 5. jalaväekompanii. Üksus viibib Eestis 31. juulini. Soomukeid kasutava üksuse suurus on ligi 150 kaitseväelast. Poola kompanii hakkab paiknema kaitseväe Jõhvi linnakus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles