Lukašenka vannutatakse reedel uuesti ametisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka tahab analüütikute sõnul lääneriikide sanktsioonide kartuses kiiresti oma valimisvõitu seaduslikuks muuta.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka tahab analüütikute sõnul lääneriikide sanktsioonide kartuses kiiresti oma valimisvõitu seaduslikuks muuta. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka, kes detsembris järgmiseks viieks aastaks tagasi valiti, annab ülehomme uue ametivande.

«Valgevene presidendiks valitud Aleksandr Lukašenka inauguratsioonitseremoonia toimub 21. jaanuaril 2011,» teatas täna tema kantselei, mis lubas pärast tseremoonia lõppu Minskis «kunstimeistrite kontserti».

Analüütikute sõnul tahab Lukašenka lääneriikide sanktsioonide kartuses kiiresti oma valimisvõitu seaduslikuks muuta, kirjutas AFP.

Vastaste sõnul üksnes tänu võltsitud tulemustele valimisvõidu saanud Lukašenka vastu avaldasid 19. detsembril Minskis meelt tuhanded inimesed. Võimuorganid surusid demonstratsiooni vägivaldselt maha ja pidasid kinni üle 600 inimese, nende seas enamiku Lukašenka vastaskandidaatidest.

Euroopa Liit on Valgevene režiimi jõhkra käitumise hukka mõistnud ja ähvardab riiki täieliku isolatsiooniga. Sanktsioone plaanib ka USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles