Milline oli Donald Trump nooremana?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Väljaande Washington Post ajakirjanikud Michael Kranish ja Marc Fisher intervjueerisid ligi 40 vabariiklasest presidendikandidaadi Donald Trumpi lapsepõlvesõpra, koolikaaslast ja naabrit raamatu «Trump Revealed» jaoks.

Varsti avaldatava raamatu kohaselt oli Trump nooremana oma iseloomult ja harjumustelt peaaegu samasugune nagu praegu.

Washington Post avaldas möödunud nädalal oma võrguväljaandes lõike augustis ilmuvast raamatust.

«Kuidas oleks saanud Trumpist mööda vaadata? Ta oli ensekindel ja pidas end tähtsaks. Kui keegi ütles midagi, mis talle ei meeldinud, reageeris ta sellele kohe kurja näo ja ründava olekuga,» meenutas Trumpi põhikooli õpetaja, praegu 82-aastane Ann Tress.

Trump oli põhikoolis populaarne nii oma vimkade kui sportlikkuse tõttu, eriti andekaks peeti teda pesapallis. Kooli aastaraamatu järgi kirjutas ta pesapallist isegi luuletusi.

Samas ei suutnud Trump tunnistada oma vigu ja läks tihti tülli nendega, kes ta vigadele näitasid. On teada juhtumeid, mil ta läks kaaslatele kallale ja lõhkus mööblit.

Trump oli pikemat kasvu kui enamik ta koolikaaslasi ja see tegi ta väga enesekindlaks. Tulevane ärimees ja poliitik oli valmis paljuks, et tähelepanu pälvida ja nähtaval olla.

Juba noorena kandis Trump erilist soengut, mille tõttu ta sai hüüdnime Flat-Top, samuti kutsuti teda Donny ja The Trumpet.

Trump ei allunud koolikorrale ja ta sai pärast tunde jätmise tõttu kuulsaks, isegi nii kuulsaks, et et tema nimetähtedest sai teiste õpilaste jaoks pärast tunde jätmise viide.

Oli ka neid koolikaaslasi, kes Trumpile vastu hakkasid. Üks neist oli Sharon Mazzarella, kes virutas tulevasele poliitikule metallist võileivakarbiga vastu pead pärast seda, kui trump oli teda tutistanud.

Trumpi kunagine õpetaja Charles Walker sai enne surma kuulda, et tema õpilane kaalub USA vabariiklaste presidendikandidaadiks saamist.

«See poiss on nagu raudnael, sest juba kümneaastasena sai ta oma tahtmise läbi,» lausus surmahaige õpetaja.

Trump on mitmes intervjuus tunnistanud, et ega ta oma noorusajaga võrreldes ei ole iseloomult ja suhtumiselt palju muutunud.

«Kui vaadata, milline olin esimeses klassis ja milline nüüd, siis ma ei näe suurt erinevust. Mu temperament ja arusaamine elust on põhijoontes sama,» teatas Trump.

Noor Trump jättis kustumatu jälje ka oma naabritele kui elas New Yorgis Queensis jõukas keskkonnas. Trumpi pere paistis silma erilise jõukusega, kuna isa Fred Trump oli kinnisvaraäriga kogunud märkimisväärse varanduse. Pere teenindas kokk ja autojuht ning suure maja garaažis oli kaks luksusautot.

Trumpi lapsepõlvesõbra, Portlandis tegutseva juristi Mark Goldingi sõnul oli Trumpil toasuurune mänguraudtee, mis tegi ta sõbrad, kaasa arvatud tema kadedaks.

Trumpist neli aastat noorem sõber, ärikonsultant Dennis Burnham elas naabruses, kuid tema ema soovitas tal Trumpist eemale hoida, kuna Trumpi peeti kiusajaks.

«Kõik teadsid, milleks Donald võimeline on. Kuna olin temast noorem, siis arvas mu ema, et võin peksa saada. Oligi selline vägivallajuhtum. Olin mänguväljakul ja Donald viskas mind kividega nagu sihtmärki,» meenutas Burnham.

66-aastase arsti Steve Nachtigalli teatel oli Donald Trump suure suuga, kuid samas ka paljude asjade eestvedaja.

Näiteks sõitsid Trump ja ta sõbrad teismelistena tihti salaja rongiga Manhattanile, et seal seigelda. Vanemad ei oleks sinna minemiseks luba andnud, kuna piirkonda peeti ohtlikuks.

Donald Trumpi lapsepõlves oli hitiks Broadway muusikal «West Side Story», mis pani poisse oma gänge looma ja nuge ostma.

Kui isa Fred Trump sai Donaldi ja ta sõprade salakäikudest ja nugadest teada, otsustas ta poisi saata õppima sõjaväeakadeemiasse, et ta korralikuks saaks.

Sõprade arvates oli see liiga karm karistus, kuna Donald Trump ei olenud hakkama saanud millegi kuritegelikuga.

Trumpi elulookirjutaja Michael D´Antonio teatel oli minek luksuslikust elust sõjaväeakadeemiasse Trumpi jaoks väga karm muutus. Üleastumiste eest sai selles koolis karmilt karistada, rakendati ka füüsilist karistamist.

Trump sõnas ühes intervjuus, et isa tahtis temast meest kasvatada ja sõjaväeakadeemia abil see õnnestus. Trumpi tundvate isikute sõnul aitas sõjaväeline koolitus tal hiljem kergelt taluda elu tagasilööke nagu lahutused, pankrotid ja halb maine.

Väidetavalt olevat Trump juba 18-aastasena teatanud, et kaalub USA presidendiks saamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles