Pariis annab Iirimaa vutifännidele positiivsuse eest tänumedali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa vutifännid
Iirimaa vutifännid Foto: SCANPIX

Pariisi linnapea Anne Hidalgo annab Iirimaa Rohelisele armeele ehk iirlastest futifännidele positiivse suhtumise ja korraliku käitumise eest Euroopa jalgpallimeistrivõistlustel tänumedali.

Hidalgo teatas täna, et iirlased on Euro 2016 kohtumistele toonud tõelist spordihõngu, mille tõttu on nad ära teeninud Pariisi autasu, edastab The Local.

Hidalgo saatis medali andmisest teatava kirja Iirimaa presidendile Michael D. Higginsile ja soovitas ajakirjanikel külastada iirlaste fänniala Pariisis, mis paistab silma sõbralikkusega.

Iirimaa koondis kaotas küll korraldajamaa Prantsusmaa koondisele 2:1, kuid iirlastest fännid käitusid tõeliste fännide, mitte poolearulistena, nagu mõnede teiste riikide fännid.

Prantslaste sõnul on iirlaste Rohelisest armeest saanud selle turniiri omalaadne maskot.

Iirlastest vutifännidel on EMil ka lapsi kaasas, kellele nad õpetavad õiget fännikäitumist, nad on  mitmel juhul toetanud Prantsuse politseid, aidanud eakaid ja laulnud naistele serenaadi.

Iirimaa koondise treener Martin O´Neill ülistas iirlastest jalkafänne pärast möödunud pühapäevast mängu Lyonis, kus vastaseks oli Prantsusmaa.

«Iirimaa fännid on meid kõikides mängudes suurepäraselt toetanud ja andnud mängijatele lisaenergiat. Esimene mäng oli Rootsiga ja fännid aitasid meid lauluga ning see toetus kestab,» selgitas treener.

Martin O´Neilli teatel on jalkafännid Iirimaa visiitkaart ja reklaamivad oma riiki hästi.

Millal Pariis iirlastele medali üle annab ei ole veel avalikustatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles