Riho Terrasest saab kaitseväe peastaabi ülem

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras.
Riho Terras. Foto: Peeter Langovits

Valitsus arutab homsel istungil otsuse eelnõu, mille kohaselt tehakse presidendile ettepanek vabastada alates 1. märtsist ametist kaitseväe peastaabi praegune ülem brigaadikindral Neeme Väli ning nimetada uueks peastaabi ülemaks kolonel Riho Terras, kes praegu teenib peastaabi ülema asetäitjana operatiivalal.

Brigaadikindral Väli jätkab teenistust Eesti sõjaliseks esindajaks NATO ja Euroopa Liidu juures Brüsselis, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Vastavalt põhiseadusele ja rahuaja riigikaitse seadusele nimetab ja vabastab president valitsuse ja kaitseväe juhataja ettepanekul ametist kaitseväe juhtkonna, st kaitseväe peastaabi, Kaitseliidu ning väeliikide ülemad.

Riho Terras on sündinud 1967. aastal Kohtla Järvel. Terras õppinud Tartu Ülikoolis ajalugu, lõpetanud Bundeswehri ülikooli magistrikraadiga ühiskonnateaduste alal, Balti Kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse ning Briti Kuningliku Kaitseuuringute Kolledži.

Terras on teeninud alates 1992. aastast erinevatel ametikohtadel kaitseväes – Kalevi üksik-jalaväepataljoni kompanii- ja staabiülemana, Üksik-Vahipataljoni ülemana, Kaitseliidu peastaabi ülemana, kaitseatašeena Saksamaal ja Poolas, kaitsejõudude peastaabi analüüsi- ja planeerimisosakonna ülemana. 2007. aastal osales kolonel Terras välismissioonil Iraagis NATO väljaõppemissiooni staabiülema asetäitjana ning teenis pärast seda kaitsejõudude peastaabi ülema asetäitjana operatiivalal ning aastatel 2008-2010 kaitseministeeriumi kantslerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles