Ligi: IRL eelistab lahenduste leidmise asemel tähelepanu kõrvale juhtida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Teravalt Mart Laari tegevust ja IRL haldusreformikava kritiseerinud reformierakondlase Jürgen Ligi arvates eelistab ühenderakond probleemide lahendamise asemel hoopis neilt tähelepanu kõrvale juhtida, sealjuures vinti üle keerates.

«Isamaalisuse asemele on asunud respublikaanik muster - lahenduste vältimine uue vaidluse ja vindi ülekeeramisega,» kirjutab riigikogulane Jürgen Ligi oma blogis.

«Piirilepingu vastu aitas preambula, mille eest diplomaadid hoiatasid, pronkssõduri-lahenduse vastu põhiseadusevastane seaduseparandus. Haldusreformi plaani põhja laskmiseks lasti lahti Vallo Reimaa,» tõi Ligi näiteid.

Märtsis hoidis IRL kulude külmutamise Ligi hinnangul ära lisaeelarve jutuga. «Eelarvelauale pandi riigiettevõtete börsile viimise ja haldusreformi jutt, sealjuures ilma plaanita, nagu oli Kiisleri sõna,» kirjutab Ligi.

Tema sõnul seost neil ettepanekutel 2008/2009 eelarvega polnud, küll aga küllaga keerukust.

«Gazpromi aktsiisisoodustuse kärpimise alt hüpati ära siis, kui see välja oli öeldud. Kuidas Venemaast gaasisõltuvusele pealemaksmine isamaaline on, ei ole ju enam oluline,» mainib poliitik.

Ligi arvates käis IRL haldusreformi taas välja, et pinged eelarve ümber leevenduks.

«Endiselt pole selge, et eksisteeriks ka plaan, on vaid see, et aasta enne valimisi ei luba seadus enam piiride kallale minna,» leiab ta. Kuna ilma reformiplaanita toetust sellele plaanile ei tekkinud, siis sai Ligi sõnul Laar võimaluse nimevahetust partnerile soovitada.

«Pole põhjust, Mart, kui sul ka mõni pärisidee paberile saab, oleme väga huvitatud. Valdu on liiga palju, aga tahaks näha plaani, koos valdade, maavalitsuste ja omavalitsusliitude funktsioonidega, nagu ammu kokku lepitud,» pöördub saadik kolleegi poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles