Ekstreem uisuvõistlus Red Bull Crashed Ice avapauk Münchenis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Red Bull

 

Kanadalane Kyle Croxall (22) võitis nädalavahetusel toimunud Red Bull Crashed Ice 2011 avaetapi. Jäähokiprofid 21 erinevast rahvusest kihutasid 353-meetrisest jäärajast alla ning seda tunnistas Münchehi ajaloolises Olümpia pargis 23 000 pealtvaatajat. Sel aastal kroonitakse maailmameister pärast nelja erinevat etappi finaaliga Quebec’is, Kanadas.

 

Kartmatu kanadalane Kyle Croxall libises võidukalt Red Bull Crashed Ice avavõistluse finišisse, läbides üliraske raja, täis hüppeid ja takistusi. Saksamaa kohalik spordistaar Martin Niefnecker lõpetas paraku kümnendal kohal.

Üliraske rada oli kaetud mitmete keeruliste takistustega: 15-meetrit kõrge laskumine, 2 silda, 2 kickerit ning kaheksa – ja kuuemeetrised hüpped. Seitsmekordne Red Bull Crashed Ice tšempion Jasper Felder (SWE) langes võistlusest paraku varakult välja, kui ta kiirusel 70km/h vastu raja seina kihutas: «Maailma parimad muutuvad koguaeg aina tugevamateks ning väikseimgi viga lükkab su mängust välja.»

Kyle Croxall on ilmselgelt suurim konkurent järgmisel võistlusel 5.veebruaril Valkenburgis (NED). Croxallil on 200-punktine edumaa maailmameister Arttu Pihlaneini ees.

140 meeskonnaliiget veetis 10 päeva, et ehitada 353-meetrine downhill rada, katta see jääga ning spetsiaalsete jahutusmattidega, mis hoidsid jäätemperatuuri stabiilse -10 kraadi juures. Järgmine RBCI etapp toimub 5.veeburaril Valkenburgis (NED). Seejärel liigub võistlus edasi 26.veebruar Moskvasse (RUS) ning finaal leiab aset 19.märts Quebeckis(CAN).

Esimese etapi tulemused:

  1. Kyle Croxall (CAN)
  2. Arttu Pihlainen (FIN)
  3. Lukas Kolc (CZE)
  4. Scott Croxall (CAN)
  5. Adam Horst (CAN)
  6. Jim De Paoli (SUI)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles