Miljonikahjuga majanduskuritegu jõuab kohtu ette

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas 53aastasele Rolandile, 57aastasele Valterile ja 45aastasele Tiinale ning kahele nendega seotud osaühingule süüdistuse mitmes majanduskuriteos, millega tekitati ettevõtetele ja riigile üle miljoni euro kahju.

Süüdistuse põhjal kulutasid ja omastasid Roland ja Valter aastail 2008–2012 enda juhitud ettevõtte vara kogusummas 841 000 eurot. Nimelt võtsid nad selgunud andmetel ettevõttele põhjendamatuid kohustusi ja eelistasid oma huve teiste võlausaldajate huvidele ning põhjustasid sellega ettevõtte maksevõime olulise vähenemise ja maksejõuetuse.

«Kokku üritasid mehed süüdistuse kohaselt tekitada ettevõttele üle kolme miljoni euro kahju, kuid tsiviilhagid on esitatud väiksemas summas, sest osa süüdistatavate tehinguid tunnistati hilisema pankrotimenetluse käigus kehtetuks,» ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles