Teise inimese Orkuti profiili muutmine tõi tingimisi trahvi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtlemisportaal Orkut.
Suhtlemisportaal Orkut. Foto: Urmas Luik

Teise naise Orkuti konto parooli ja profiili muutnud ning Rate’i konto kustutanud naisele mõisteti karistuseks 928 euro suurune trahv, mis jäetakse sisse nõudmata, kui naine ei pane kolme aasta jooksul toime uut kuritegu.

Viru maakohus tunnistas 33-aastase Heli Kesküla süüdi arvutisüsteemi ebaseaduslikus kasutamises ning mõistis lühimenetluse sätteid kohaldades talle karistuseks rahalise karistuse summas 928 eurot, mida jäetakse tingimisi kohaldamata ning täitmisele pööramata, kui Kesküla ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu, teatas kohtu pressiesindaja.

Katseaja alguseks loetakse 19. jaanuar 2011. Lisaks on Keskülalt mõistetud välja ka sundraha ja kriminaalmenetluskulud kogusummas 515,37 eurot. Otsus ei ole jõustunud ning sellele saab esitada apellatsiooni.

Heli Kesküla sisenes süüdistuse järgi 18. oktoobri 2009 õhtul loata endast aasta noorema naise Orkuti kontole, muutis salasõna, profiili ja kustutas sama naise Rate.ee kasutajakonto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles