Islandi treener: meile ei ole Prantsusmaaga kohtumine elu ja surma küsimus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi koondise treener Heimir Hallgrimsson
Islandi koondise treener Heimir Hallgrimsson Foto: SCANPIX

Islandi jalgpallikoondise teine treener Heimir Hallgrimsson sõnas pressikonverentsil, et veerandfinaali kohtumine Prantsusmaaga ei ole nende meeskonna jaoks elu ja surma küsimus ning kui nad kaotavad ei ole see häbi.

Island alandas Inglise koondist sellega, et alistas ta kaheksandikfinaalis 2:1, edastab tnp.sg.

«Inglaste ootused ja lootused olid liiga kõrgele aetud ning selle tõttu olid nad surve all. Meie võtsime mängu lihtsamalt ja ei tekitanud liigset pinget. Prantsusmaaga kohtumisel on meie suhtumine sama,» teatas treener.

Ta lisas, et loomulikult tahab Islandi koondis Prantsusmaa vastu võitu, kuid kui seda ei tule, siis hoiavad nad pea püsti.

Prantslasest ujuja Yannick Agnel lubas Twitteris, et ujub ümber Islandi, kui Islandi koondis kroonitakse Euroopa meistriks jalgpallis. Kui see ime teoks saab ja ta oma sõna peab, siis ootab ujujat ees 2008 kilomeetrit jäist vett.

Islandi ja Prantsusmaa kohtumine leiab 3. juulil aset Pariisis Stad de France`il, mis on lõpuni välja müüdud.

Hallgrimssoni sõnul ei soovita ta prantslasest ujujal seda teekonda ette võtta, kuid kui ta tõesti tahab selle täide viia, siis tuleb valida sobiv ilm.

Prantsuse meedia teatel on toimumas «viikingite uus invasioon», kuna Pariisi saabunud palju islandlasi. Eelmisel korral olid viikingid piiramas tulevast Pariisi 885 – 886, mil nad seilasid oma kergete ja kiirete sõjalaevadega mööda Seine`i.

Hallgrimssoni sõnul ei kavatse nüüdisviikingid midagi nii hullu korda saata kui kauged esivanemad, sest tegemist on rahumeelsete «sõdalastega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles