Entusiastid tennisele truudust ei murra

Enn Hallik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kuuda (vasakul) õpetas Pärnus nii tipptennisiste kui algajaid 40 aastat.
Jaan Kuuda (vasakul) õpetas Pärnus nii tipptennisiste kui algajaid 40 aastat. Foto: Erakogu

Üheksa aastakümmet tagasi loodud Pärnu Lawn-Tenniseklubi järglase Pärnu Kesklinna Tenniseklubi juhatuse liige Toomas Kuuda toonitab, et samad väärtused on seltskonda koos hoidnud.

“Vaid kaks näidet sissejuhatuseks. Esimene: kui väljakutele 1986. ja 1987. aastal praegune savist ja punase tellise purust kate tehti, ehitasid selle entusiastlikult tennisistid ise. Tulid tööpäeva järel kohale ja rabasid rõõmuga, kuni pimedaks läks. Teine: klubile ja väljakutele ollakse pikalt truud. Näiteks oli klubi üks 1926. aastal asutanuid tänini tennise juures püsiva Rain Jungi vanaisa Martin, meie kasvandikust Inga Drobetist on saanud klubi magistrikraadiga treener, Raiko Lumest turniiride korraldaja ja tennisekohviku pidaja,” räägib Kuuda.

Kestva truuduse parim näide on Kuudade dünastia. Vennad Jaan ja eriti Helmuth olid Eesti tasemel tennisemängijad, Jaan hiljem aastakümneid Pärnu tennist vedanud treener. Jaani poeg Toomas ja Helmuthi tütar Kadri olid Eesti noorte tasemel edukad mängijad, hiljem samuti treenerid ja klubi eestvedajad. Nimetamata ei saa jätta Kadri ja Toomase vanaema, klubi sümbolina alati platsis olnud ja kõigilt korda nõudnud Kuuda-memme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles