Ühendkuningriigis arutatakse bordellide legaliseerimist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut
Prostituut Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigi parlamendirühma Home Affairs Select Committee  arvates on praegu seal kehtiv seksiostmise seadus vastuoluline ja sildistab seksi müüvaid naisi ning selle tõttu vajab see seadus uuendamist ja kaasajastamist.

Parlamendirühma arvates on seksitöötajate jaoks turvalisem töötada legaalselselt bordellides, kui see, et nad müüvad end salaja, edastab Reuters.

Inglismaal ja Walesis ei ole seksi ostmine ja müümine seadusevastane, kuid enda avalik kupeldamine on. Seadusi rikuvad need prostituudid, kes müüvad end teedel-tänavatel ning seadusevastased on ka bordellid ja teised samalaadsed asutused, kuna neil puudub tegevusluba.

«See on ebaõiglane, et end müüvad naised saavad karistada ja neid sildistatakse ainuüksi selle tõttu, et seadus ühte-teist keelab,» teatas parlemandi töörühma juht Keith Vaz.

Inimõigusekspertide hinnangul ei aita praegu kehtivad seadused neid naisi, kes on sunnitud tegelema prostitutsiooniga või keda kupeldatakse.

Lisaks leiti, et seadused takistavad naistel prostitutsiooniärist lahkumist ja oma maine parandamist.

Suurbritannias on umbes 72 800 seksitöölist, kellest 40 protsenti tegutseb pealinnas Londonis. Prostituutide klientide arv ulatub 2,3 miljonini, moodustades 11 protsenti Briti meestest vanuses 16 – 74 eluaastat.

«Seksitöötajate arreteerimised, läbiotsimised ja süüdistamised tuleks lõpetada, sest see ei paranda nende olukorda, vaid sildistab neid ega aita kaasa seksitööstuse põrandaaluse tegevuse lõpetamisele,» teatas organisatsiooni English Collective of Prostitutes pressiesindaja Laura Watson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles