Pakistani põhjaosas hukkus tulvades 43 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ursooni külas kahjustada saanud elumajad.
Ursooni külas kahjustada saanud elumajad. Foto: GUL HAMAAD FAROOQI/AFP

Paduvihmadest tingitud äkktulvad nõudsid Pakistani põhjaosas vähemalt 43 inimese elu, neist 36 sai surma Afganistani piiri ääres asuvas külas, ütlesid ametnikud pühapäeval.

Sadu algas laupäeva õhtul ning suurem vihm oli koondunud Loode-Pakistani Khybher Pakthunkwa provintsi, mis on viimastel aastatel sageli üleujutuste tõttu kannatanud.

Rängima hoobi sai Chitrali piirkond loodepiiril, kus tulvavesi viis Ursooni külast minema mošee, mitu elumaja ja sõjaväe kontrollpunkti, ütles piirkonna kuberner Maghfirat Shah. Kokku sai kahjustada 82 elamut. Surma sai vähemalt 36 inimest.

Kohalike ametnike teatel leiti kaheksa külaelaniku surnukehad üle piiri Afganistanist ja kuus sõdurit on ikka veel kadunud.

Tarbela tammi ehitusplatsil sai vihmast põhjustatud katusevaringus surma kaks hiinlasest inseneri ja viis pakistani töölist.

Aprillis hukkus Khyber Pakhtunkhwas, Gilgit-Baltistani piirkonnas ka Pakistani Kashmiris tulvades ja maalihetes 127 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles