Kuveidis vahistati viis terrorirünnakuid kavandanud inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuveidi julgeoleku- ja meditsiinitöötajad kannavad välja ohvreid pärast eelmise aasta juunis šiiamošeele korraldatud terrorirünnakut.
Kuveidi julgeoleku- ja meditsiinitöötajad kannavad välja ohvreid pärast eelmise aasta juunis šiiamošeele korraldatud terrorirünnakut. Foto: STR/AFP

Kuveidi julgeolekuametnikud vahistasid viis inimest, kes kavandasid riigi eri osades terrorirünnakute korraldamist, teatas esmaspäeval siseministeerium.

Kolme erinevasse terrorirakukesse kuulunud kahtlusalused tunnistasid ülekuulamisel, et on sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) liikmed ja kavandasid šiaamošeede ründamist.

Kõik viis on Kuveidi päritolu. Üks kahtlusalune on politseinik ja üks 52-aastane naine. Politsei otsib endiselt Aasia päritolu meest, kes abistas kahtlustatavaid. Vangistatutest kõige noorem on 18-aastane mees, kes plaanis paastukuu ramadaani lõpupäevil rünnata šiiamošeed.

Vahistamiste käigus konfiskeeriti automaatrelvi, laskemoona ja Islamiriigi lipp.

Eelmise aasta juunikuus tapeti Kuveidis Islamiriigi rünnakus šiiamošeele 27 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles