IMF ulatab ukrainlastele suure summa pensioniteks (4)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi juht Christine Lagarde
IMFi juht Christine Lagarde Foto: Mykhailo Markiv/Mykhailo Markiv/TASS

Ukraina peaminister Volodõmõr  Groisman usub, et Ukraina saab sel aastal 12 miljardit dollarit rahvusvahelist abi ning kinnitab, et tema valitsus valmistub pistma rinda sellise vastuolulise teemaga nagu pensionireform.

Mainitud summa sisaldab enam kui 4 miljardit dollarit Rahvusvaheliselt Valuutafondilt, ütles Groisman reedel Bloombergile. Lisaks tuleb raha ka liitlastelt nagu USA.

Peaminister rõhutas, et kõnelused Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) on pöördumas Ukraina pensionitele ning hoiatas, et see vallandab lahingu «populistlike» elementidega parlamendis.

«IMFi programm töötab meie kasuks,» teatas Groisman. «Loomulikult kannatame me oma maal selle haiguse all nimega populism. Nemad ütlevad, et IMF on halb ja tahavad teda demonseerida.»

«Meie aga informeerime rahvast sellest, mida IMF meile soovitab ja miks,» jätkas Groisman ja lisas, et Ukraina praegune pensionisüsteem on «väga haige» ning inimesed elavad nende minimaalsete väljamaksetega vaevu ära.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles