Kuidas suhtes olles iseseisvaks jääda?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Olles suhtes kiputakse unustama iseennast ja oma unistusi, kuigi need on sama olulised, kui kaaslaste ühised soovid. Kuidas jääda suhtes iseseisvaks? 

Kuidas jääda iseendaks, kui sa oled suhtes, abielus või kooselus? Female First jagab viis nippi, kuidas suhtes olles iseseisvaks jääda.

Võta aega iseenda jaoks

Te ei pea olema kogu aeg koos ja tegema kõiki asju kahekesi. See on isegi tervislikum, kui te veedate natuke aega eraldi. Igal inimesel on natuke «oma aega» tarvis. Mine jalutama või jõusaali, kui sa armastad lugeda, siis tee seda näiteks samal ajal, kui su kaaslane vaatab televiisorit.

Sul peaksid olema oma hobid ja huvid

Hobiks võib olla lugemine, kirjutamine, vabatahtliku töö, maalimine, trenniskäimine või midagi muud. Peaasi, et sa jääd enda huvidele kindlaks.

Jää iseendale kindlaks

Suur osa suhtest on kompromisside tegemine, aga see ei käi kõikide asjade kohta. Kui sa millessegi üldse ei usu või oled totaalsed vastu, siis sa pead seda väljendama. Loomulikult on väiksemate asjade kohta võimalik leida kompromisse, aga oma põhimõtetele peaksid ikkagi kindlaks jääma.

Ütle oma partnerile, kui sa temaga ei nõustu

Sa võid oma partnerile öelda, et sa ei nõustu temaga seni, kuni sa ei suru peale, et sinu arvamus on ainuõige. Kui sa ei julge oma seisukoht välja öelda, siis sa võid talle kirja kirjutada ja paluda, et ta loeks seda.

Väärtusta seda, kes sa oled

Selleks, et olla oma kaaslasele hea partner, peaksid sa vaatama iseendasse ja veenduma, et sina oled õnnelik. Kui sa oled õnnelik ja saavutad oma eesmärgid, siis sinu positiivne olek kiirgab välja sinu kaaslaseni. Ära karda teha nimekirja asjadest, mida sina tahad elus ette võtta, need on sama olulised, kui teie ühised unistused ja plaanid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles