Publiku soovil toimuvad «Vannutatud neitside» lisaetendused

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk lavastusest «Vannutatud neitsid», fotol Kaie Mihkelson ja Ülle Kaljuste.
Hetk lavastusest «Vannutatud neitsid», fotol Kaie Mihkelson ja Ülle Kaljuste. Foto: R.A.A.A.M

Publiku suurt huvi arvestades lisab R.A.A.A.M. mängukavva kümme «Vannutatud neitside» etendust.

Viimased etendused on Telliskivi Loomelinnaku kollases saalis 18., 19., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29. ja 30. augustil kell 19.00.

Oleg Mihailovi «Vannutatud neitside» tegevus toimub meie päevil Albaania pealinna Tirana äärelinnas. See ei ole piltpostkaartide ja turistide Tirana, vaid karm ja halastamatu Tirana, kus üks perekond võitleb oma ônne ja parema tuleviku eest.

Tragikoomiliselt ja isegi groteskselt põrkuvad tänapäeva maailma tavad ja harjumused aastasadu vanade traditsioonide ja tabudega.

«Vannutatud neitsite» maailmaesietendus oli Telliskivi loomelinnakus 11. juunil. Madis Kalmeti lavastuses mängivad Ülle Kaljuste (Eesti Draamateater), Kaie Mihkelson (Eesti Draamateater), Riina Maidre, Lii Tedre, Külli Reinumägi, Inga Salurand (Eesti Draamateater).

Teatrikriitik Pille-Riin Purje on kirjutanud: «Albaania vannutatud neitsi on eluaegse vandega naiselikkusest lahti öelnud, end meheks moondanud naine, kelle päralt mehe privileegid. /---/ Näidendis on jõulised rollid kuuele erinevas eas naisnäitlejale, igal tegelasel kaasas oma lugu, pihtimuse ja pihtimata jätmise määr küll erinev. Onu Keki, meesnaise rolli mängib Kaie Mihkelson. Kui žanr oleks absurdikomöödia, võiks ta rolli kentsakalt õhulises liikumisjoonises ja suurtes kurbades silmades viirastuda Chaplin.» (arvustust loe siit.)

Lisaks „Vannutatud neitsidele“ mängib R.A.A.A.M. sel suvel veel lavastust „Aleksei Karenin“, mis esietendub 8. juulil Tapa Raudteejaamas. Peaosades Aivar Tommingas (Vanemuine) ja Elina Purde. 12.-22. juulini mängitakse uues mängukohas Kernu mõisa küünis eelmise suve menulavastust „Libahunt“ ja sealsamas esietendub 13. augustil ka jakuudi lavastaja Sergei Potapovi uus Eesti dramaturgial baseeruv lavastus „Vanapagan“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles