Need kuus asja võid köögikapist südamerahuga välja visata

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögikapp.
Köögikapp. Foto: SCANPIX

Tuleb tuttav ette - pungil köögikapp jätab ukse irvakile, sest kõikvõimalik kraam pressib välja. Mida võtta, mida jätta? Toome ära kuus asja, mis võiksid kapist kohe kaduda.

1. Suurem kandik

Kui tihti võõrustad mitmekümnepealist seltskonda? Kui seda juhtub aastas paar korda, jõuad kandiku ka panipaigast välja otsida.

2. Tekstiilid

Linased salvrätid, laudlinad ja muu võivad vabalt olla ka pesukummutis.

3. Köögimasinad, mida sa ei kasuta

See jogurtimasin, mida üks korda viis aastat tagasi kasutasid, võtab köögis mõttetult ruumi. Mittevajalikud asjad müü maha, anneta või viska minema.

4. Lauakaunistused

Olgem ausad, kui sa just nädalas mitu korda suuri pidusid ei korralda, jõuad lauakaunistused (küünlajalad jms) ka panipaigast välja otsida. Pane karpi, sildista need korralikult ning too välja, kui tarvis.

5. Avatud toiduained

Kuivainetel võiks olla köögis eraldi n-ö toidukapp, kuhu need käivad, mitte et poolik kaerahelbepakk ilutseb nõudekapi servas ja ainult ootab, et keegi talle külge müksaks ja ta saaks kogu oma sisu ühtlaselt taldrikute vahel jaotada. Lahti võetud toiduained katsu võimalikult kiirelt ära tarvitada või siis korralikult sulgeda.

6. Ühekordsed nõud

Kui ka hoiad õues kasutamiseks mõeldud nõusid kodus, võid need rahumeeli köögist pagendada - kui õues on hoiuruumi (näiteks mõni kappi), säti need plastkarbis sinna. Samahästi võivad need aga ka panipaigas oma aega oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles