Grillbaari omanik peab politsei käitumist ülekohtuseks (1)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeva varahommikul kella kolme paiku pidi politsei sekkumise tõttu uksed sulgema Kuressaare kesklinnas tegutsev Pritsumaja grill-baar, kus avastati töölt kaks alaealist neidu.

Kuressaare politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Kaido Vahter sõnas, et politsei läks meelelahutusasutust kontrollima, kuna see oli lubatust kauem avatud, kirjutab Saarte Hääl.

Kuressaares kehtib välikohvikutele lahtiolekuaja piirang, mis lubab uksi hoida avatuna kuni kella 2ni öösel. Lisaks avastas politsei töölt ka kaks alaealist, kes ei oleks tohtinud tööl olla.

Alaealised töölised võeti kaasa politseijaoskonda ning juhtumi kohta algatati väärteomenetlus alkoholiseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb alkohoolse joogi käitlemisel vanusepiirangu rikkumist. Vahteri sõnul on hetkel kõik olukorraga seotud asjaolud selgitamisel.

Politsei saabumisel toimetasid kaks näitsikut baaris omapead, sest omanike kinnitusel oli vanemteenindaja lahkunud.

Halb kokkusattumus

Üks omanikest, Keit Grass väitis, et olukord kukkus õnnetult välja, sest vanemteenindaja oli tol õhtul küll tööl olnud, kuid vahetult enne politsei saabumist lahkunud kõhuvalu tõttu ning telefonitsi ei olnud teda võimalik kätte saada. Kahjuks oli baaris telefoninumber veel uuendamata.

«Tööle jäänud tüdrukud olid just maja kinni panemas, kui politsei saabus ja nad ära viis,» lausus Keit Grass. «Tegu on tõesti kahetsusväärse juhtumiga, kuid seekord läks nii. Asjad langesid lihtsalt väga halvasti kokku.»

Asutuse teine omanik Guido Grass  tunneb ennast aga sügavalt solvatuna politseiniku käitumisest. «Politsei silme all lõhuti väliterrassil ära laua kinnitustross ja taba, aga ette võeti hoopis töötajad. Me paneme uksed kella kahest kinni ja sel ajal olime juba suletud, kui tüdrukuid mindi üle kuulama. Maja oli kinni ja töövälisel ajal minnakse uurima, miks lauad lahti on, kuigi need olid just laiali lõhutud,» pahandas ta.

Guido Grass lisas veel, et sama politseinikuga on ka varem probleeme olnud ning nüüd kaalub ta ise avalduse esitamist.

«Politsei on tegelikult viimasel ajal väga hästi tööle hakanud ja linnas valitseb kord, kuid ikkagi on neid politseinikke, kes mõjuvad kui tõrvatilk meepotis. Sellel õhtul tegutsenud isik ei tohiks üldse korravalvur olla,» arvab Grass.

Alaealiste töötajate kohta ütles Guido Grass, et nad on tööregistrisse kantud ning nende tööajas ei olnud midagi ebaseaduslikku. Pidevalt on ka jälgitud, et noored ei puutuks kokku alkoholiga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles